Personal Trainer Vrouw Amsterdam  thumbnail

Personal Trainer Vrouw Amsterdam

Published May 08, 23
10 min read

Opleiding Personal Coach - SportonderwijsTijdens mijn eerste jaren als zelfstandig personal trainer deed ik zelf nog aan competitiesport op een hoog niveau (personal trainer amsterdam zuidoost). Het waren gelukkig wel mijn laatste jaren als competitie atleet, maar ik kan gerust zeggen dat ondanks dat ik beroepsmatig meer met sport kon bezig zijn en zelfs meer kon sporten dat dit niet optimaal was voor mijn prestaties.

Misschien loop je graag en lijkt het alleen maar leuk om samen met een klant gaan lopen, maar hoe leuk is lopen nog voor jou als je tegen een slentertempo samen met je klant een uur moet gaan lopen op een moment dat je voelt dat dit jouw lichaam eigenlijk geen goed doet ? Bovendien kan het best zijn dat de volgende klant ook behoefte heeft aan een duurloop omdat het een heel stresserende dag geweest is en hij echt behoefte heeft om af te zien van de geplande krachttraining en liever wat buitenlucht opsnuift tijdens een ontspannen loopje.

Uiteraard ben je ook geen slaaf van de klant en zal de klant jou wel grotendeels volgen en zich schikken in een zekere planning en trainingsfilosofie, maar je zal heel veel aanpassingen moeten doen. De klant bepaalt zelf een groot deel van de richting die hij wil uitgaan en de weg die hij met jou wil afleggen, je kan dus niet zo maar je zin doen, ook al is dat met de beste intentie en weet je dat jouw methode voor hem het beste is.

Als je met drukbezette zakenmensen werkt, zij die toch wel een doelgroep zijn van personal trainers, dan zal je altijd op je best en zeer verdraagzaam moeten zijn wil je het redden, niet dat dit moeilijke mensen zijn maar het zijn meestal wel drukbezette mensen met sterke principes die zelf ook alle dagen het beste van zichzelf geven en zichzelf altijd willen verbeteren en dat engagement zullen ze ook van jou verwachten.

Meer dan in andere fysieke jobs is de confrontatie met het fysiek ouder worden een niet te onderschatten element. Geloof me dat het mentaal zeer belastend kan zijn wanneer je op een dag met grote fysieke ongemakken en pijn te maken krijgt, dan wordt mensen aanzetten tot beweging en gezondheid indiceren terwijl je zelf pijn lijdt en fysiek beperkt wordt een grote uitdaging.

Ik geef je dit inzicht opdat je, als je beslist om te starten als personal trainer, je dit doet om de juiste reden, voor het geluk van jezelf en van anderen die je wil helpen, want alleen dan zal je het enthousiasme delen met de juiste intentie dat er voor zal zorgen dat je meer kans maakt om een succesvol personal trainer te zijn en geen eendagsvlieg die de geloofwaardigheid van de sector schade berokkent.

De Kampioen

Ik behoor vermoedelijk tot de vroegste generatie pt-trainers in België. De meeste fitnesscentra hadden indertijd fitnessbegeleiders om mensen wegwijs te maken in het gebruik van de toestellen, maar veel meer dan dan was het niet (personal trainer amsterdam zuidoost). Stilaan begon er een vraag te komen naar méér begeleiding en zo is het eigenlijk organisch gegroeid.Een goed personal training concept bestaat niet enkel uit tools en een goede bewegingsmethodiek maar vooral uit een bijzondere manier van omgaan met je klanten. Ik heb nooit reclame moeten maken, social media bestond toen nog niet, mijn beste reclame waren mijn klanten. Ik had ook al vroeg begrepen dat het belangrijk is om een gepaste doelgroep aan te spreken waarvan je kan leven, ik bestudeerde alle nieuwe fitnesstrends en probeerde zo goed mogelijk in te schatten welke concepten het meest toegankelijk waren voor mijn doelgroep.

Uiteraard was dit niet zo, voor mezelf wel en ook voor wie dat wou maar dat was voor mij niet de essentie van beweging. Uiteindelijk had ik mijn eigen draaiboek waarin mijn bewegingsfilosofie en bewegingsmethodiek goed werden uitgelegd. Ik zie nu ook teveel trainers zonder eigen identiteit, ze kopiëren vooral bestaande bewegingsconcepten en theorieën en gaan op in de massa.

Zo zijn olympische gewichtheffen, powerliften en bodybuilding gespecialiseerde segmenten die het best worden onderricht door trainers die deze disciplines zelf hebben beoefend. Je hoeft dit niet als personal trainer te kunnen, klanten die dit willen leren kun je het beste helpen door hen door te verwijzen naar een gespecialiseerde trainer.

Wie competitieloper wil worden kan beter bij een atletiekclub gaan dan bij een personal trainer. Bovendien vragen mensen die echt al bezig zijn met competitiesport ook een pak meer engagement van de trainer en er kruipt dan ook te veel tijd in een atleet naast de training qua opvolging en na verzorging, je kan meestal niet overleven als personal trainer op een paar topatleten.

Zoals ik reeds aangaf, de stukjes van de taart worden steeds kleiner, er is gewoon te veel en dat zorgt ervoor dat de sector nivelleert en het steeds moeilijker wordt om snel rendabel te zijn en een leefbaar klantenbestand te genereren. Je hebt de invloeden van social media kanalen die personal training zo toegankelijk maken met afgeleide niches dat iedereen zich aangesproken voelt om personal trainer te worden.

Realist Coaching

Er zijn tal van onlinemogelijkheden en massa’s freelance trainers die hun diensten aanbieden. Het is veel moeilijker geworden om potentiële klanten te bereiken, je moet hen proberen overtuigen van jouw meerwaarde maar ze moeten wel eerst bij jou geraken en omwille van het overaanbod zien klanten door de bomen het bos niet meer en komen ze helaas soms terecht bij trainers die eigenlijk onder de norm van het kwaliteitslabel van personal training werken.

Als je start met de juiste instelling en een gezonde dosis realisme is het zeker mogelijk om nog succesvol te zijn in deze branche, het zal alleen meer tijd vragen om een goed cliënteel op te bouwen om voldoende leefbaar te zijn. Je zal als beginnend trainer sneller de juiste accenten moeten leggen om het verschil te maken en klanten vertrouwen te geven om voor jou te kiezen.

Als je het niet doet voor de goeie redenen en het niet meer is dan een impuls gecreëerd vanuit een nieuwe hype en je het maar doet omdat je niet weet wat anders te doen met je leven en het wel leuk lijkt om zo je geld te verdienen zal je het niet redden.

Doe eerst enkele jaren ervaring op als fitnessbegeleider in een fitnessclub, Werk een goed bewegingsconcept uit met eigen accenten, Positioneer je eerder ambachtelijk i. p.v - personal trainer amsterdam zuidoost. je onmiddellijk in grote schulden te steken door grote leningen aan te gaan voor infrastructuur, Zoek een goede doelgroep die past bij jouw persoonlijkheid en die prijs/kwaliteit bewust is, Behandel je klanten met de juiste aandacht en inleving en pas de training aan op maat van het belevingsgevoel dat zij willen genieten als ze sporten, Blijf jezelf verbeteren door zelfstudie of opleidingen .

Het beroep personal trainer is volgens Ronald Wouters, algemeen directeur van branchevereniging NL Actief, sterk in ontwikkeling. “Tot voor kort was de personal trainer vooral bezig met de lichamelijke conditie van de klant. Personal training Amsterdam. Door het toevoegen van specialismen als bewust leven, slapen, voeding en stressmanagement, verandert de naam vaker in lifestylecoach.” Niet alleen particulieren zijn meer bezig met gezond leven, de aandacht voor dit onderwerp groeit ook bij de overheid en werkgevers.

Deze inzichten bieden jou als startende personal trainer volop mogelijkheden. Door marktonderzoek te doen kom je erachter of er vraag is naar je dienst en wie je concurrenten en potentiële klanten zijn. Of je groepen of individuen gaat trainen, met of zonder pand en in welk plaats of regio, zijn hierbij belangrijke factoren.

Roure Personal Training - Amsterdam Oost

Het marktonderzoek is onderdeel van je ondernemingsplan. Wouters voorspelt de komende jaren een verdubbeling van het aantal mensen dat wekelijks aan fitness doet. “Met name door het groeiende bewustzijn voor preventie van gezondheidsklachten, omdat de zorg onbetaalbaar wordt.” Dit geeft jou volop kansen om als personal trainer een bestaan op te bouwen.

De presentatie van je expertise en manier van begeleiden spelen een grote rol bij de keuze van een klant tijdens zijn zoektocht naar een personal trainer.” Sinds 2017 is het aantal personal trainers bijna verdubbeld. In het KVK Handelsregister stonden op 1 januari 2022 11. 588 personal trainers ingeschreven. Het merendeel (7. personal trainer amsterdam zuidoost. Personal trainer Amsterdam oost.Kies het social mediakanaal waarop jouw doelgroep te vinden is. De toolkit online ondernemen helpt je daarbij. Iedereen kan en mag zich coach noemen. Een opleiding zegt niet altijd iets over de kwaliteit van een coach. Het hebben van een diploma, kan een aandachtspunt zijn van de klant als hij op zoek gaat naar een coach (personal trainer amsterdam zuidoost).

Doordat er steeds meer specialismen zijn die bij het beroep personal trainer horen, kun je je bijscholen om de nieuwste ontwikkelingen mee te nemen in je aanbod van diensten. Communiceer deze nieuw opgedane kennis en ervaring via social media. Om een start te maken en te kijken hoe het loopt, kun je als personal trainer parttime voor jezelf beginnen.

Twijfel je of je ondernemer bent? Lees dan het artikel: Moet ik mijn bedrijf inschrijven bij KVK?Ook Wouters merkt dat veel personal trainers parttime beginnen. Hij ziet ze ook vaak naar fulltime doorgroeien. “Doordat de rol van de personal trainers meer verandert in lifestylecoach, komen andere activiteiten in beeld. Het werk als personal trainer wordt uitgebreid met andere activiteiten.

Parttime personal trainers groeien zo door naar fulltimelifestyle coaches."Deze extra activiteiten kun je allemaal uitvoeren binnen hetzelfde bedrijf. Door een extra bedrijfsactiviteit aan je inschrijving toe te voegen, boor je nieuwe markten aan en bied je klanten een breder dienstenpakket op het gebeid van lifestyle aan. Hierbij kun je ook met andere zzp’ers samenwerken (personal trainer amsterdam zuidoost).

Privélessen Voor Personal Training (Coaching) In Nederland

Vooral als je pas begint en weinig ervaring hebt. Je wilt graag klanten, maar waar een te hoog tarief kan afschrikken, laat een te laag tarief klanten twijfelen over de kwaliteit van je diensten - personal trainer amsterdam zuidoost - Personal training Amsterdam. Wat voor jou het juiste tarief is, hangt af van je zakelijke kosten, belastingen, gewenste inkomen en aantal opdrachten.

Bekijk daarnaast ook eens hoe je concurrenten hun uurtarief bepalen. Wouters: “Bepaalde omstandigheden kunnen het uurtarief beïnvloeden. Tijdens de coronaperiode was er bijvoorbeeld meer vraag dan aanbod. Je zag daardoor een stijging in de tarieven van personal trainers.” Veel beginnende personal trainers laten zich inhuren door sportscholen. Je hoeft dan zelf niet op zoek naar een locatie.Vanuit huis starten is ook een optie.

Check vooraf ook bij de gemeente welke voorwaarden gelden voor het ontvangen van klanten aan huis of online trainingen geven vanuit je woning. Je kunt er ook voor kiezen een bedrijfsruimte te huren voor je trainingen. Dit kan bijvoorbeeld in een bedrijfsverzamelgebouw of door een ruimte te huren in een bestaande sportschool.

En meld je activiteiten vervolgens bij de gemeente. Als personal trainer heb je niet altijd veel nodig om te kunnen werken. Als je klanten erom vragen kun je ook als personal trainer aan huis werken. Jij gaat dan naar klanten toe. Houd bij verwerken van persoonsgegevens en bij communicatie rekening met de privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Wil je bijvoorbeeld foto’s waar klanten opstaan op social media zetten? Dan moet je hiervoor altijd vooraf toestemming vragen aan je klant. Dit doe je bij voorkeur schriftelijk. Het merendeel van de startende personal trainers kiest voor de rechtsvorm eenmanszaak. Met die rechtsvorm ben je de enige die verantwoordelijk en aansprakelijk is voor het bedrijf (personal trainer amsterdam zuidoost).

Een veelgestelde vraag bij het KVK-Adviesteam is of je als personal trainer met maar een opdrachtgever wel ondernemer bent. Als je particuliere klanten hebt, is het vrij duidelijk dat je ondernemer bent. Maar hoe zit dat als een sportschool jou inhuurt? Dan is het belangrijk de schijn van loondienst te voorkomen. personal trainer amsterdam zuidoost.

Personal Trainer - Syntrapxl

Jij en je opdrachtgever moeten de Belastingdienst dan laten zien wat voor arbeidsrelatie jullie hebben. Dit is geregeld in de wet DBA. Als je zeker weet dat je niet in verkapte loondienst werkt en er sprake is van opdrachtgever en opdrachtnemer, kun je dit vastleggen met een modelovereenkomst. Met zo’n overeenkomst sluit je een mogelijk dienstverband uit.